Font de Can Rafel o de la Figuera


Cervelló (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4091,1.9310Clica per veure la ubicació.
Alçada:316 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2016
Caminades:
I-215  Clica per enllaçar amb la caminada I-215.


Erigida a l'extrem més occidental de la urbanització Santa Rosa, per sota de l'avinguda la Font.
El seu accés és ben senzill, només cal situar-nos a l'avinguda la Font de la urbanització Santa Rosa, en el punt on l'esmentada avinguda circula més a l'oest. Aquí ens queda un dipòsit d'aigua municipal en una banda del carrer i una petita esplanada arbrada a l'altra on podem estacionar el vehicle. Des d'aquesta esplanada arrenca en direcció sud un ample camí que circula en paral·lel i per sota de l'avinguda de la Font. Només una mica més d'una cinquantena de metres som al costat de la font que ens queda a l'esquerra.


Es tracta d'una paret feta amb grans pedres amorterades i adossada al marge. A la part baixa, l'aigua raja per un broc metàl·lic i cau damunt d'unes pedres, això sempre i quan li traguem un tap de suro; recordeu de tornar-lo a tapar. Al damunt tenim el registre metàl·lic de servei, tancat amb un cadenat, que dóna accés a la cisterna que queda dins la muntanya.

A l'esquerra de la font disposem d'un banc de pedra formant angle. La part esquerra del mur s'ha esllavissat recentment.