Font de la Roca


Sabadell (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5476,2.1253Clica per veure la ubicació.
Alçada:151 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2016


Erigida a la plaça que porta el seu nom, situada en un extrem del nucli urbà del barri de Torre-Romeu, dins una plaça enjardinada que queda entre la ronda de l'Ebre i el passatge Ebre.


Es tracta d'una àmplia obra força elaborada amb el ferro rovellat com a material predominant. El conjunt el formen una construcció d'obra de planta rectangular que acull la cisterna de captació de l'aigua, una estança al seu costat enclotada sis esglaons per sota de la ronda de l'Ebre on hi trobem una de les sortides de l'aigua, una llarga biga disposada transversalment i a metre i mig d'alçada que canalitza una altra sortida d'aigua i cau a una basseta circular enlairada un pam del terra i finalment un frontal allunyat deu metres de la resta amb tres brocades més.

Porta el nom popular de la font que proveí d'aigua al primer veïnat de Torre-Romeu a la segona meitat del segle XX.

La plaça fou remodelada l'any 2006, compta amb àrea de jocs infantils, enllumenat públic i mobiliari urbà. Plàtans, mèlies i àlbers piramidals són algunes de les espècies que omplen l'espai, juntament amb diferents tipus de matolls i entapissats amb ros i lavàndula. La font d'aigua ja existent anteriorment es va potenciar com a element de caràcter escultòric i lúdic.