Font de l'Àngel


Borredà (Berguedà )
Coordenades GPS:42.1307,1.9892 Clica per veure la ubicació.
Alçada:785 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2016


La localitzem als afores del poble pel sud-oest, al costat de la carretera de Ripoll a Berga, la C-26, aproximadament al punt quilomètric 164,9. Si anem per l'esmentada carretera en direcció a Vilada, uns 900 metres després d'haver deixat les últimes cases del nucli urbà de Borredà enrere, trobarem la font enlairada uns metres a mà dreta.


La font és una petita construcció en forma de caseta, feta amb petits carreus de pedra i obra arrebossada pintada de blanc, arrambada al marge de la muntanya. La teulada és de pedra, a dues aigües i sustentada per embigat de fusta.

L'aigua raja per un broc de ferro situat a la part alta del frontal i cau a una singular pica rectangular disposada a mitja alçada i desguassa a través d'un tub de plàstic que alimenta un abeurador situat uns trenta metres més al nord. A sota de la pica hi ha una altra sortida d'aigua, aquesta és regulada per una aixeta sense maneta i la seva aigua cau a un petit bassal.

Al capdamunt del frontal hi trobem una capseta de fusta pintada de color blau i dins seu la imatge d'un àngel guarnida amb dues flors de plàstic. Per sota del broc hi ha un cartell de fusta pintat de blanc amb el nom de la font escrit en lletres negres.

La font es va netejar i adequar l'estiu del 2015.