Font de la Mare de Déu de Lourdes


Sant Joan de les Abadesses (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2318,2.2878Clica per veure la ubicació.
Alçada:806 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2016
Caminades:
I-218  Clica per enllaçar amb la caminada I-218.


La font es troba als afores del nucli urbà pel sud, pocs metres per damunt de la carretera GI-521 que porta de Sant Joan de les Abadesses a Olot.
Per accedir-hi cal que ens situem al quilòmetre 11 de l'esmentada carretera, just al capdamunt de la Pujada de les Monges i en el punt on arrenca la carretera que puja a l'ermita de Sant Antoni de Pàdua. Aquí agafem el corriol que neix en pujada per la dreta, assenyalat amb un pal indicador com a sender PR-C-60, en direcció cap a l'ermita de Sant Antoni de Pàdua. Ens enfilem pel corriol que està ben fressat i el seguim per dins el bosc durant només una cinquantena de metres, fins arribar a la font i la capella de la Mare de Déu de Lourdes.


El conjunt el formen la font i la capella, ambdues separades uns 25 metres, en un ombrívol espai pla, allargat i herbat, protegit per una barana de fusta en un costat i arrecerat per un mur de pedra seca a l'altre. La font queda integrada en el mur, dins una petita volta de mig punt. L'aigua és regulada per una aixeta de maneta i cau a un bassal quadrat que queda a sota, amb una llosa al terra que el tanca. A la dreta disposem d'un banc de fusta i un altre de pedra per seure i una taula de pedra al seu davant.

Aquesta font es va construir l'any 1983 quan es van arreglar els entorns de la capella de la Mare de Déu de Lourdes, inaugurada l'any 1904. La capella està molt ben conservada, plena de plantes i flors.