Font de Mas Pedrer


Sant Joan de les Abadesses (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2320,2.2911Clica per veure la ubicació.
Alçada:874 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2016
Caminades:
I-218  Clica per enllaçar amb la caminada I-218.


La localitzem als afores de la vila pel sud sud-est, a uns 150 metres a l'est del Mas Guixer i a uns altres 100 al nord-est del Mas Pedrer de qui pren el nom, en un indret molt ombrívol acompanyat d'un gran salze.
Per accedir-hi ens podem situar a la petita carretera que puja a l'ermita de Sant Antoni de Pàdua, concretament un centenar de metres més amunt del trencall que dóna accés al Mas Guixer. Aquí agafem un agradable corriol que surt per la dreta, seguint les marques blanques i grogues del PR-C-60. De seguida travessem una roureda, passem a frec del Mas Guixer i una mica més de 150 metres des que hem deixat la carretera, el corriol ens condueix fins a les restes de l'antic camí de carro de Sant Antoni. Aquí trobem un indicador que ens assenyala la font de Mas Pedrer a l'esquerra, la qual queda només unes passes més avall.


Bonica font boscana. Es tracta d'una petita construcció de pedra coberta d'heures i demés vegetació, dins la qual hi ha la cisterna de captació de l'aigua, visible des de l'exterior a través d'una obertura a la paret frontal. L'aigua raja mitjançant un estret tub de plàstic i alimenta un llarg abeurador de pedra picada que descansa directament al terra.