Font de la Mandra


Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.3932,2.0940Clica per veure la ubicació.
Alçada:263 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2016
Caminades:
I-219  Clica per enllaçar amb la caminada I-219.


Tot i que pertany al terme municipal d'Esplugues de Llobregat, la font queda a tocar del terme de Sant Just Desvern, uns 700 metres més al nord-est de la urbanització Ciutat Diagonal. Està situada en un extrem de la gran esplanada de terra que forma l'àrea d'esbarjo que porta el seu nom i de fàcil accés des de l'aparcament proper.
Per accedir-hi, si venim per la ronda de Dalt, prendrem l'avinguda dels Països Catalans, després l'avinguda de Jacint Esteva Fontanet, més endavant el carrer de Ferrer Bassa i finalment enfilarem pel carrer Pau Vergós que ja no deixarem fins arribar a la plaça Mireia, on podem estacionar el vehicle. Un cop aquí, trobarem la font a l'extrem més sud oriental, a escassos 20 metres a l'est del restaurant, en una petita placeta arbrada.


La font queda adossada al marge de la muntanya, en un raconet d'una esplanada arbrada. És una petita construcció en forma de prisma amb base rectangular, d'obra arrebossada i pintada de blanc, amb la part posterior coberta per unes pedres amuntegades. Per un tub de plàstic encastat a la part baixa del frontal és per on raja l'aigua que cau a un bassal quadrat a mig pam del terra.

A banda i banda i formant angle obert amb la font arrenquen dos murets de pedres obrades en sec a les quals una malla metàl·lica dóna la forma de dos llargs bancs que es fan servir per asseure-s'hi.

La seva aigua és molt apreciada pels veïns i és habitual trobar-hi gent omplint garrafes.