Font de Can Carbonell


Sant Just Desvern (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.3999,2.0861Clica per veure la ubicació.
Alçada:170 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Canalitzada
Última visita:Juny 2016
Caminades:
I-219  Clica per enllaçar amb la caminada I-219.


Localitzada dins una propietat privada, en el pati interior de la masia'restaurant de Can Carbonell, situada a l'extrem més al nord del terme municipal de Sant Just Desvern.
Per arribar-hi des del nucli urbà de Sant Just cal sortir pel nord, pel passeig Muntanya i seguir-lo en direcció nord-est durant uns 2 quilòmetres.


La font queda en un racó del pati interior, sota un embigat de fusta. El tub de metall surt d'una de les parets del pati i raja a una gran pica de pedra que servia d'abeurador dels animals. Al costat hi ha un safareig que recull l'aigua de la font i la de la pluja.

En quan a la masia, és la casa documentada des de més antic de tot el terme municipal de Sant Just Desvern. Un document conservat pel propietari té la data de 1251 i ja pertanyia a la família Carbonell, que s'hi ha mantingut fins als nostres dies. La casa va ser molt transformada als inicis del segle XIX i fruit d'aquella reforma és el seu aspecte actual, tot i que va ser restaurada l'any 1988. En l'actualitat està habilitada com a restaurant. El lledoner de la façana és un bonic exemplar.