Font de la Farratgeta


El Querforadat (Alt Urgell )
Coordenades GPS:42.3234,1.6376Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,337 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2016
Caminades:
I-222  Clica per enllaçar amb la caminada I-222.


Localitzada als afores del poble pel costat de llevant, sota mateix de Cal Dominguet, a peu del camí que porta a Béixec i just davant d'on arrenca el camí Vell d'Estana.


El conjunt, format per la font, l'abeurador pel bestiar i el safareig, queda arrambat a una paret de pedra seca que alhora acull la cisterna de captació, visible el seu interior a través d'una obertura de forma el·líptica. L'aigua brolla per un gruixut tub de ferro cobert de molsa i folrat de ciment que surt d'entre les pedres de la paret i omple directament l'abeurador que queda a sota.

L'aigua sobrera de l'abeurador alimenta un safareig de forma quadrada que hi ha al seu costat dret, el qual sobreeix directament al terra del camí i s'escola muntanya avall. Tant l'abeurador com el safareig son fets d'obra rematada amb ciment.

L'Ajuntament de Cava, municipi al qual pertany el poble del Querforadat, ha disposat una placa de plàstic de color verd collada a la paret del safareig que ens recorda el nom de la font alhora que ens avisa de que l'aigua no ha estat controlada sanitàriament.

L'aigua d'aquesta font ha assedegat durant molts anys als caminaires que emprenien el camí Vell d'Estana, malauradament avui en dia es troba un xic descuidada i la vegetació l'està envaint. Malgrat tot, tothom que s'hi apropi encara pot comptar amb un bon glop.