Font de les Petaques


Planoles (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3074,2.0977Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,243 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2016


Emplaçada aproximadament a un quilòmetre al sud-oest en línia recta del nucli urbà, escassos 125 metres abans d'arribar a Can Gasparó, al costat esquerra de la pista cimentada que hi duu. Per accedir-hi cal sortir del poble per la carretera que baixa a l'estació i continuar una estona com si anéssim a Nevà. De seguida trenquem a la dreta cap al veïnat de Les Casetes, però no hi arribarem pas, cal estar a l'aguait doncs només 475 metres després d'haver passat per sota de la carretera hem de girar a la dreta i un centenar de metres després travessem el riu Rigard, passat el qual serem en una bifurcació que farem a la dreta, enfilant la pista cimentada que porta a Cal Gasparó. Seguint-la durant uns 1,6 quilòmetres passem a frec del veïnat de l'Aspre i només 175 metres més amunt som al costat de la font que ens queda mà esquerra. Un pal informatiu ens ho anuncia.


La font queda a només dos o tres metres del camí. Es tracta d'una petita paret de pedra adossada al marge i coberta de molsa, d'on surt un curt tub metàl·lic, tapat amb un tap, que és per on raja l'aigua.

No disposa de cap pica ni bassal on rebre l'aigua, quan cau ho fa directament al terra, regalima fins el camí i s'escola pel voral avall.