Font Flor de Neu


Dòrria (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3321,2.0614Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,435 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2016


Trobem aquesta font a peu de la carretera N-260, la popular collada de Toses, concretament al punt quilomètric 143,9. La font queda uns 75 metres més amunt del trencall que porta al poble de Dòrria i escassos una cinquantena de metres del torrent de la Serra o del Pla de les Salines, segons quin mapa es miri. A l'altre costat de la carretera disposem d'un ampli eixamplament on poder estacionar el vehicle amb seguretat, després caldrà creuar la carretera amb cura per atansar-s'hi.


La font queda adossada al marge mitjançant una petita paret d'obra rematada amb ciment, amb un gruixut tub de ferro galvanitzat per on brolla un bon doll d'aigua que cau directament a un enreixat de ferro per on desguassa per sota la carretera i s'escola muntanya avall per ajuntar-se finalment al torrent.

L'element més destacable és el bonic mosaic en relleu que encapçala la font. En ell hi podem observar, a part del seu nom a la part baixa, un mapa amb la ubicació de la font, els principals pobles propers i un perfil de les muntanyes. Tot queda emmarcat per un seguit de fulles gravades i presidit per la Flor de Neu que li dóna el nom. Damunt del mosaic hi ha un altre gravat que diu: L'aigua de la Vida.

És una font molt popular, freqüentada per ciclistes i conductors que s'aturen a fer un glop.