Font de Baix d'Er


Er (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4408,2.0288Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,337 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2016


Erigida al veïnat de Baix, inserida al mur de pedra que tanca la finca número 5 del carrer del Molí, gairebé fent confluència amb el camí de la Ribereta i el carrer de Cal Joanet.


La paret del fons, d'uns quatre metres d'amplada, queda endarrerida dos pams respecte la façana principal mitjançant una bonica volta de pedra que aixopluga tot el conjunt. Al lateral esquerre és on s'hi ubica la sortida d'aigua que brolla per un tub de plàstic i cau a un abeurador allargat de pedra picada que descansa directament al terra. Sota el broc disposem d'un parell de passamans de ferro per descansar les garrafes o galledes mentre s'omplen.

Recentment s'ha instal·lat a la dreta de l'abeurador un banc per seure de forma arrodonida, substituint un altre abeurador d'iguals característiques que el que es conserva i que estava emplaçat a continuació.

A l'esquerra de la font hi ha un registre, dins el qual hi trobem una vàlvula que regula la sortida de l'aigua. Normalment roman tancada, però és habitual veure veïns obrir-la per abastir-se'n.