Font de la Plaça Sant Genís


Er (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4402,2.0321 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,352 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2016


Es troba dins el nucli urbà, en un extrem de la plaça Sant Genís, al costat de l'entrada al càmping Les Closes i adossada a la seva tanca de pedra.


El seu frontal emergeix del mur de pedra del país lligada que tanca el càmping i queda aixoplugat per un voladís fet amb lloses de granit a dues vessants i flanquejat per dos pilastres del mateix material, donant-l'hi l'aspecte d'una caseta. L'aigua raja per dos brolladors ben diferenciats; l'un al mig del frontal a través d'un robust broc de granit i l'altre mitjançant un broc de metall situat al capdamunt d'un pilar de pedra isolat que queda a la dreta de la font. Ambdós sortidors aboquen l'aigua a un gran abeurador de pedra picada i forma rectangular que descansa directament al terra, el qual sobreeix pel costat esquerre a un enreixat de ferro situat arran del terra per on desguassa.

Al capdamunt del frontal hi podem veure una llosa amb la data de la seva construcció gravada, 1993, i damunt el que sembla una tenda de campanya en relleu gravada, fent referència al càmping que hi ha al costat. A banda i banda del broc principal i collades al frontal hi ha dues jardineres de fusta amb flors ben cuidades que harmonitzen encara més l'espai.