Font de Can Robert


Matadepera (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6336,2.0041 Clica per veure la ubicació.
Alçada:650 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Canalitzada
Última visita:Setembre 2017
Caminades:
I-228  Clica per enllaçar amb la caminada I-228. I-258  Clica per enllaçar amb la caminada I-258.


Erigida a una cinquantena de metres al nord-oest de la malaguanyada masia de Can Robert. La font queda dins el bosc, a l'esquerra i per sota de la pista que puja a Can Pobla.


Es tracta d'una construcció feta d'obra vista per la part baixa i d'obra rematada amb ciment a la part alta. És de base quadrada, fa mig metre de base per metre i mig d'alçada i està coronada per una llosa que sobresurt de les parets amb pedres al damunt formant una muntanyeta. En una de les cares hi trobem el registre metàl·lic que dóna accés al seu interior, on s'hi ubica el dipòsit de captació. La font no disposa de broc ni pica ni bassal, tant sols un forat a l'esquerra del registre per on deu rajar l'aigua si el dipòsit arriba a omplir-se.

En quan a la malaguanyada masia, és una construcció tradicional, de dues plantes amb teulada a dues aigües, tancada amb un mur. A la façana principal presenta portal adovellat i finestres de llinda recta, una d'elles decorada. Al costat de la masia hi ha restes d'un trull d'oli, un forn de calç, dipòsits i altres elements de pagès. La masia està documentada amb aquest nom del segle XVIII, però és probable l'existència d'un assentament anterior, d'època medieval.