Font de Terrades


Centelles (Osona )
Coordenades GPS:41.8058,2.2131Clica per veure la ubicació.
Alçada:566 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2016


Erigida als afores del poble pel nord-oest, a un centenar de metres del Mas Terrades de qui rep el nom. Per accedir-hi cal situar-nos al punt quilomètric 18 de la carretera C-1413-b que envolta la població per l'est. Aquí arrenca en direcció nord-oest una pista cimentada que duu al càmping Puigsagordi i també a la casa de colònies Mas Banyeres. Doncs seguim aquesta pista durant mig quilòmetre, fins que trobem un trencall a l'esquerra que porta al Mas Terrades el qual agafem. Al cap d'un centenar de metres i abans d'arribar al mas, trobem la font a mà dreta i a uns cinc metres del camí.


Es tracta d'una construcció d'obra vista i mig coberta per la vegetació, dins la qual s'hi ubica la cisterna de captació, amb un banc de maons per seure que arrenca per l'esquerra i per un muret de pedra a la dreta que recullen l'espai. El seu frontal queda endarrerit un pam respecte la façana principal mitjançant una petita volta. L'aigua brolla per la part baixa a través d'un gruixut broc de ferro i cau a un enreixat de ferro arran del terra que està empedrat. Damunt del brollador queda el registre metàl·lic que dóna accés al dipòsit de reserva.

Al capdamunt de la font hi trobem un mosaic de rajoles amb el nom de la font, promogut pels Amics de Centelles l'any 1970 i elaborat pel ceramista Joan Vicenç.