Font de l'Espardenyera


Terrassa (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5899,2.0315Clica per veure la ubicació.
Alçada:367 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2016


Erigida dins la urbanització que porta el mateix nom, situada aquesta aproximadament a un quilòmetre i mig al nord-est del nucli urbà de Terrassa, dins el seu terme municipal però a tocar de Matadepera. Per atansar-nos a la font cal apropar-nos al carrer de la Font que no té sortida i fa baixada. Quan siguem gairebé al capdavall, trobarem un rètol que ens l'assenyala; seguirem per unes escales que surten a mà dreta i circulen entremig de les tanques de dues finques particulars. Uns 30 metres més avall serem a la font.


La font queda en una terrassa empedrada i molt ben arranjada, amb un filat a mà esquerra i un mur de pedra grisosa a la dreta que reté les terres i també acull la font. A la banda dreta del mur és on s'hi ubica la mina, visible a través de l'obertura que està barrada amb una reixa de ferro. A sota, a un pam del terra, hi ha el broc d'acer inoxidable per on raja l'aigua que cau a un enreixat de ferro arran del terra.

Un rètol metàl·lic situat al capdamunt d'un pal de fusta, característic de les fonts controlades per l'Ajuntament de Terrassa, ens anuncia el nom de la font i que pertany a la zona del torrent de la Grípia, alhora que ens recorda que la seva aigua no té garantia sanitària.