Font de Sant Pere


Torrelles de Foix (Alt Penedès )
Coordenades GPS:41.3883,1.5687Clica per veure la ubicació.
Alçada:371 m
Accés:Lliure
Tipus:De xarxa
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2016
Caminades:
I-230  Clica per enllaçar amb la caminada I-230.


Font pública d'aigua de la xarxa municipal, ubicada en un extrem de la plaça Major, entre el carrer Major i la plaça de les Moreres.


La font està dedicada a la memòria d'en Pere Farré Vallès, promotor de la portada d'aigua al poble l'any 1909, en commemoració de la inauguració de les fonts públiques del poble. S'inaugurà el mateix any 1909 i s'abastia de l'aigua provinent de Les Dous.

El conjunt està plantat en un replà quadrat delimitat per quatre pilons de pedra, un a cada vèrtex. La font consta d'un pedestal de tres cossos amb base quadrada: A la part baixa la font, per on raja l'aigua a través de dues aixetes de polsador disposades en cares oposades i les respectives piques que descansen en pedestals. El cos central acull el gravat amb la dedicatòria i al capdamunt del pedestal s'alça una imatge de Sant Pere, amb les claus a la mà.

Sembla ser que la font es va erigir en un costat de la plaça perquè la persona que va ajudar a portar l'aigua al poble pogués veure a Sant Pere des de la finestra de casa seva. El carrer de la Font està dedicat a aquesta font.