Font d'en Còvens o d'Encovens


Torrelles de Foix (Alt Penedès )
Coordenades GPS:41.3907,1.5589Clica per veure la ubicació.
Alçada:381 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2016
Caminades:
I-230  Clica per enllaçar amb la caminada I-230.


Localitzada en una petita esplanada enlairada respecte el marge dret de la riera de Pontons, un quilòmetre aigües amunt del poble i molt a prop de la resclosa on neix el Rec de Baix.
S'hi accedeix pel camí dels Horts que surt del poble per la seva part baixa i ressegueix el Rec de Baix durant un quilòmetre. El camí de passejada està ben assenyalat, sense possibilitat de perdre'ns.


Una de les fonts més emblemàtiques del municipi, en un indret acollidor i ben endreçat. Queda arrambada al marge de la muntanya, amb una paret de pedra que reté les terres i alhora li fa de frontal. Quan raja, la seva aigua, molt bona i fresca, ho fa per un broc de pedra (malauradament trencat) a dos pams d'alçada, cau dins un petit bassiol i s'esmuny fins la riera a través d'un rec a terra.

A banda i banda de la font hi ha pedrissos per seure i al mig de l'esplanada hi trobem una taula feta amb una roda de molí.

A l'esquerra del brollador trobem el nom de la font gravat en una rajola de terrissa, característica de les fonts de Torrelles de Foix.

Al costat del nom, dins un cercle, un simpàtic mussol reposant en un tronc amb la inscripció "per la natura" i el nom del poble al capdamunt.