Font de la Bardissa


Terrassa (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5980,2.0004Clica per veure la ubicació.
Alçada:432 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2016
Caminades:
I-232  Clica per enllaçar amb la caminada I-232.


Localitzada dins el Parc Agroforestal de Terrassa situat a l'extrem nord del seu terme municipal, a escassos 300 metres al nord en línia recta del Llac Petit de Terrassa o pantà de Can Bogunyà, a uns dos quilòmetres al nord del nucli urbà de Terrassa i el mateix a l'oest de Matadepera.
Hi podem accedir amb facilitat des de l'aparcament del Parc Audiovisual de Catalunya, al qual hi arribem per una carretera que engega en una rotonda situada al punt quilomètric 3 de la carretera de Terrassa a Talamanca, la BV-1221. Un cop a l'aparcament, al capdamunt d'aquest hi trobem un pal informatiu que ens dóna la benvinguda al Parc Agroforestal de Terrassa al mateix temps que ens indica la direcció per anar a la font. Dels dos camins que surten a peus del pal, cal agafar el que se'n va per la dreta, ben assenyalat, i no deixar-lo durant un quilòmetre. Ens durà directament a la font.


Es tracta d'una font boscana emplaçada en una clariana que s'obre dintre el bosc. Formada per un muret de pedra lligada adossat al marge i d'un pedrís per seure que arrenca al seu costat fet amb pedres de grans dimensions, delimitat per una era de rajoles de terrissa. Del mur frontal surten dos brocs de ferro situats a diferent alçada per on raja l'aigua que cau a un bassal quadrat per sota del nivell del sòl i desguassa a través d'un canal obert que recorre la petita esplanada.

Malauradament el bassal i el rec estan colgats de terra i l'era enrajolada gairebé també.