Font de l'Oliva


Terrassa (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6003,2.0094Clica per veure la ubicació.
Alçada:421 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2016
Caminades:
I-232  Clica per enllaçar amb la caminada I-232.


Es troba a l'extrem nord del municipi de Terrassa, dins el Parc Agroforestal, a uns 700 metres al nord en línia recta del Parc Audiovisual de Catalunya i al costat del torrent de Can Candi.
Ens hi podem atansar pel camí de la Carena de Can Carbonell, que s'agafa al punt quilomètric 0,5 de la carretera BV-1274 que porta al Parc Audiovisual de Catalunya. D'aquí surt una pista cimentada que puja a Leitat (Technological Center) on podem estacionar el vehicle i continuar a peu. Creuem la cadena que tanca la pista i seguim pel camí esmentat abans, ben assenyalat gràcies a les traces aportades pel Parc Agroforestal de Terrassa. L'ample vial marxa en direcció nord-oest i ens aboca, 250 metres després, a una cruïlla amb un pal indicador que assenyala que hem de continuar per la pista que baixa suaument cap a la dreta, mantenint la direcció. Només 150 metres després cal trencar a la dreta per un altre caminet descendent. Quan portem uns 200 metres caminats des de l'últim trencall, trobem una bigueta informativa que ens assenyala la font a mà esquerra. Baixem els escassos 40 metres que ens separen del torrent i serem damunt la font.


La font es troba en un petit replà enclotat un metre per sota del camí, a recer del marge on es troba la paret frontal i del camí que delimita l'espai. És una senzilla font formada per una paret d'obra arrebossada adossada al marge amb un broc de ferro encastat a la part baixa.

Damunt del broc hi ha el nom de la font pintat en lletres negres sobre l'arrebossat.

Aquesta font no raja durant les estacions més seques. La font va quedar coberta de terres després d'una rierada, però fa uns deu anys, aprofitant l'arranjament dels camins d'aquest sector, varen descolgar-la parcialment.