Font del Noguer


Gelida (Alt Penedès )
Coordenades GPS:41.4168,1.8640Clica per veure la ubicació.
Alçada:372 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2016
Caminades:
I-233  Clica per enllaçar amb la caminada I-233.


Localitzada a uns 5,5 quilòmetres al sud del nucli urbà de Gelida, uns 600 metres al sud de Can Ginebreda i a peu del GR-5.
Hi podem accedir des de la carretera de Sant Sadurní, la C-243b, entre la Valenciana i Martivell. Aproximadament al punt quilomètric 11,8 de l'esmentada carretera, a mitja corba, arrenca una pista forestal que marxa en direcció sud-est. Sense deixar-la, uns 2,1 quilòmetres després ens aboca a una cruïlla de camins; a l'esquerra ens queda la capella de la Mare de Déu de la Salut i al seu costat el camí que porta a Can Ginebreda. Hem d'agafar la pista que surt per la dreta en sentit sud-oest. Només començar deixem a la dreta un corriolet descendent que baixa a trobar la font de Can Ginebreda i continuem per la pista, seguint les traces del GR-5. Al cap d'un centenar de metres passem entre Can Saldaña que tenim a la dreta i dos antics forns de calç que ens queden a l'esquerra, passats els quals el camí s'adreça lleugerament al sud-est. 250 metres després descrivim un revolt a la dreta; just aquí, en una raconada a mà esquerra ens queda la font del Noguer.


La font està adossada a un gran dipòsit de forma rectangular d'obra arrebossada amb ciment que emmagatzema l'aigua per ser després canalitzada cap a la masia de Can Ginebreda.

Al costat d'uns esglaons que pugen al dipòsit sobresurt una petita caseta amb teulada arrodonida on s'hi ubica la sortida de l'aigua a través d'una aixeta de polsador. A sota, un bassal rectangular arran del terra recull l'aigua. Al capdamunt del frontal hi ha gravat el nom de la font.

A l'esquerra de la font hi ha una porta metàl·lica que deu donar accés al registre de servei.

Abans, el dipòsit era una bassa oberta i l'aigua rajava contínuament per un broc. A la part alta del dipòsit hi ha gravada la inscripció 17-10-98, possiblement la data de remodelació del conjunt.