Font de Can Panyella


Gelida (Alt Penedès )
Coordenades GPS:41.4465,1.8636Clica per veure la ubicació.
Alçada:99 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2016


La localitzem als afores del nucli urbà pel nord, a uns 150 metres a l'oest de l'actual restaurant Can Panyella de qui rep el nom, entre l'entrada a l'autopista AP-7 i la carretera BV-2249 que porta a Sant Llorenç d'Hortons, per sota d'aquesta última.
Per accedir-hi cal que ens situem a la gran rotonda que queda davant de Can Panyella, on també hi ha una benzinera, concretament al començament de la carretera BV-2249 que porta a Sant Llorenç d'Hortons (disposem d'un pas de vianants). D'aquí surt un camí cimentat que en 75 metres ens baixa a la font, la qual queda al costat d'un pas subterrani per creuar la carretera.


Cal agrair que mantinguessin aquesta font en el moment de fer aquestes grans infraestructures, doncs queda ben bé al mig de l'autopista AP-7 i la carretera de Sant Llorenç.

La font és en un racó d'un replà situat al costat del pas subterrani, sota un mur de roques que sustenta el vial d'accés al peatge de l'autopista. Un fanal i un arbre completen el conjunt.

El seu frontal està empedrat amb lloses. L'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable i cau a un enreixat de ferro per on desguassa.