Fontiques de Can PLa


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9045,2.5318Clica per veure la ubicació.
Alçada:855 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016
Caminades:
I-234  Clica per enllaçar amb la caminada I-234.


Localitzem aquesta font dins el bosc, a uns 3,5 km al nord/nord-est del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, a peu del GR-83 i a mig quilòmetre al sud-oest de Can Pla de qui rep el nom.
Hi podem accedir des de la pista del Sobirà; escassos 100 metres abans d-arribar a Can Calabrés disposem d'una petita esplanada habilitada com aparcament. Des d'aquí només cal seguir les biguetes informatives que ens assenyalen el GR-83, també és ple de franges blanques i vermelles, no hi ha possibilitat de perdre's. Al cap d'uns 850 metres des de l'esplanada on hem començat, som en una cruïlla de camins amb la font a mà esquerra, per sota del camí principal.


Típica font boscana. Una paret baixa de pedres coberta de molsa acull al seu interior la cisterna de captació. Al mig surt un broc d'acer inoxidable que aboca l'aigua directament al terra.

A l'esquerra de la font hi ha una pedra plana amb el nom pintat amb lletres blanques. Davant la font disposem de tres troncs d'arbre clavats al terra que fan de tamborets.