Font Saguarda


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9206,2.5367Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,083 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021
Caminades:
I-234  Clica per enllaçar amb la caminada I-234. I-307  Clica per enllaçar amb la caminada I-307.


La localitzem a l'extrem nord del municipi de Sant Hilari Sacalm, a mig quilòmetre al sud-est del puig de Sant Miquel de Solterra o de les Formigues i a peu del camí que hi puja des de la font dels Abeuradors.


Hi podem accedir des de la pista del Sobirà, a l'alçada de la font dels Abeuradors. Des d'aquí només cal seguir les biguetes informatives que ens assenyalen el Puig de Sant Miquel de les Formigues. Si seguim les traces de la ruta, al cap d'uns 3,2 quilòmetres arribarem a una cruïlla de camins; en aquest punt, uns 10 metres més al nord, per sota del camí i a mà dreta queda la font que ens espera amb un raget d'aigua ben fresca.


Un pedró a peu de camí amb el seu nom pintat en lletres blanques ens ho confirma.

Font boscana, formada per una petita paret de pedra amorterada que sustenta el camí, amb un gruixut broc de ferro per on brolla l'aigua que cau directament al terra i s'escola muntanya avall.

Al capdavall del mateix pedró on hi figura el nom de la font, també hi ha inscrita la data 1987, possiblement l'any de la seva restauració, i les inicials RB que deuen fer referència al promotor.