Font del Gavatx


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9060,2.5282Clica per veure la ubicació.
Alçada:796 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016
Caminades:
I-234  Clica per enllaçar amb la caminada I-234.


La localitzem a uns 4 km al nord/nord-est del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, a pocs metres de la llera dreta del torrent que porta el seu nom, però a l'altra banda de la pista que ressegueix la Ruta de la Font de la Formiga. Concretament la trobarem uns 250 metres després d'haver deixat la font del Vern enrere i uns 1,1 quilòmetres abans de la font de la Formiga.
Hi podem accedir des de la pista del Sobirà; escassos 100 metres abans d'arribar a Can Calabrés disposem d'una petita esplanada habilitada com aparcament. Des d'aquí només cal seguir les biguetes informatives que ens assenyalen la Ruta de la Font de la Formiga, no hi ha possibilitat de perdre's. Si seguim les traces de la ruta, al cap d'uns 1,1 quilòmetres arribarem a la font, que ens queda a peu de camí a la dreta.


La font és una paret de pedra amorterada adossada al marge de la muntanya, amb un broc d'acer inoxidable encastat a mitja alçada que aboca l'aigua a un petit bassal de pedra.

En una pedra clavada a l'esquerra de la font hi trobem el seu nom pintat en lletres blanques. També hi ha una bigueta amb el característic cartell verd de la Diputació i a peu de camí un pal informatiu de la Ruta de la Font de la Formiga, ambdós amb el nom de la font.

Al costat esquerre de la font disposem de dos troncs d'arbre clavats al terra que fan de tamborets.