Font del Vern


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9043,2.5301Clica per veure la ubicació.
Alçada:814 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016
Caminades:
I-234  Clica per enllaçar amb la caminada I-234.


La localitzem a uns 4 km al nord/nord-est del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, a pocs metres de la llera dreta del torrent de la Font del Gavatx, però a l'altra banda de la pista que ressegueix la Ruta de la Font de la Formiga. Concretament la trobarem uns 250 metres abans de la font del Gavatx i uns 1,3 quilòmetres abans de la font de la Formiga.
Hi podem accedir des de la pista del Sobirà; escassos 100 metres abans d'arribar a Can Calabrés disposem d'una petita esplanada habilitada com aparcament. Des d'aquí només cal seguir les biguetes informatives que ens assenyalen la Ruta de la Font de la Formiga, no hi ha possibilitat de perdre's. Si seguim les traces de la ruta, al cap d'uns 800 metres arribarem a la font, que ens queda uns 15 metres a la dreta, visible des de la pista i assenyalada per un pal informatiu.


Es tracta d'un mur de pedra lligada adossada al marge, d'un metre d'alçada per metre i mig d'amplada, amb un broc d'acer inoxidable encastat a la part alta per on raja l'aigua que cau a un bassal de pedra cobert amb travesses de fusta per poder abastar-la millor.

Al costat dret de la font disposem de tres troncs d'arbre clavats al terra que fan de tamborets.