Font dels Abeuradors


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9040,2.5489Clica per veure la ubicació.
Alçada:925 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021
Caminades:
I-307  Clica per enllaçar amb la caminada I-307.


La localitzem a uns 5 quilòmetres al nord-est del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, a peus de la pista forestal El Sobirà, que passa per Cal Sastre i va cap al Sobirà de Santa Creu. La font queda en el punt d'inici del camí que puja al puig de Sant Miquel de Solterra o de les Formigues.


Per atansar-nos-hi, travessem la vila de Sant Hilari Sacalm de sud a nord per la carretera de Villavechia que circula per l'extrem més oriental del nucli, al final de la qual arrenca la pista cimentada que ens duu a la urbanització de Cal Sastre, que dista escassos 700 metres. Un cop arribem al trencall de la urbanització, el deixem a l'esquerra i continuem envers la dreta per la mateixa pista que més amunt esdevé de terra, però en bon estat. 5 quilòmetres més amunt, just al començament d'un revolt pronunciat de dretes, arribem a un encreuament; el brancal de l'esquerra és el camí que puja al cim de Sant Miquel de les Formigues, la pista que dúiem i que segueix per la dreta se'n va cap al Sobirà de Santa Creu. En aquest punt, en una raconada davant nostre queda la font.


Es tracta d'un mur de pedra amorterada adossada al marge amb un broc de ferro encastat a la part alta per on raja l'aigua que cau directament al terra.

Al costat de la font hi ha una bigueta de fusta amb un cartell que ens indica que la font és natural i sense garantia sanitària.

Davant la font podem reposar en els tres tamborets fets amb troncs clavats al terra.