Font del Sastre


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8867,2.5200Clica per veure la ubicació.
Alçada:863 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


La localitzem a l'extrem sud de la urbanització Cal Sastre de qui rep el nom, situada aquesta al nord-est del terme municipal. La font es troba dins de l'agradable parc urbà que porta el seu nom, ben herbat i arbrat, amb gronxadors, taules i bancs per fer-hi una estada.


La font queda en un racó del parc. Una paret de maons vistos adossada al marge i rematada per una llosa de pedra on hi ha collat un rètol de ferro amb el seu nom . L'aigua brolla per un gruixut broc d'acer inoxidable tallat al biaix i cau a un enreixat de ferro arran del terra per on desguassa.

A l'esquerra de la font hi ha el registre metàl·lic que dóna accés a la cisterna de captació.

Al costat d'un arbre hi trobem un monòlit on hi figura també el nom de la font esculpit en un baix relleu sobre una llosa tallada de gres vermell i remarcat amb pintura blanca. Sembla ser que aquesta retolació es va dur a terme en una actuació adreçada a retolar les fonts de fora el nucli més visitades pel turisme de principis del segle XX.

Ha desaparegut un cartell de fusta amb el nom de la font gravat que hi havia al capdamunt de la font. Aquest formava part d'un seguit de rètols que es van instal·lar als voltants de l'any 2000 a les fonts més emblemàtiques del municipi. Tallats en fusta, eren obra de Joan Serrahima, tenien una estètica molt interessant, lligada amb l'artesania de fusta de Sant Hilari, però alhora l'inconvenient de suportar malament la intempèrie i malmetre's amb molta rapidesa. A data d'avui, molts d'aquests cartells ja no existeixen, com el d'aquesta font que va ser substituït pel rètol de ferro.

L'espai recreatiu de Cal Sastre s'han convertit en una zona molt freqüentada gràcies a l'entorn perfecte que ofereix per fer pícnics, passejar o fer esport.