Font d'en Rocosa


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8793,2.5097Clica per veure la ubicació.
Alçada:791 m
Accés:Lliure
Tipus:De xarxa
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


Font d'aigua provinent de la xarxa municipal, erigida dins el nucli urbà, al capdamunt del carrer Rocosa, davant de la casa número 6.


La font és de pedra lligada i està adossada al mur, també de pedra, que sustenta el carrer de sobre. El seu frontal sobresurt un pam del mur, fa un metre d'amplada per dos d'alçada i és coronat per un voladís de forma arrodonida per la part central. Dins una fornícula practicada al mig hi trobem l'aixeta de polsador per on raja l'aigua que cau a una vella pica rectangular de pedra picada que descansa en un pedestal.

Al capdamunt de la font hi ha un rètol de ferro amb el seu nom. Aquest substitueix un altre de fusta, el qual formava part d'un seguit de rètols que es van instal·lar als voltants de l'any 2000 a les fonts més emblemàtiques del municipi. Tallats en fusta, eren obra de Joan Serrahima, tenien una estètica molt interessant, lligada amb l'artesania de fusta de Sant Hilari, però alhora l'inconvenient de suportar malament la intempèrie i malmetre's amb molta rapidesa. A data d'avui, molts d'aquests cartells ja no existeixen.

El carrer on està emplaçada aquesta font destaca per ser un dels carrers més antics de Sant Hilari característic per la seva gran pendent.