Font del Pic


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8786,2.5036Clica per veure la ubicació.
Alçada:804 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


Es localitza a l'extrem més occidental del nucli urbà, darrere del balneari Font Vella i al costat mateix de la riera. Ens hi podem atansar amb comoditat pel camí que duu el seu nom i que arrenca 250 metres més enllà, a la confluència del passeig 14 d'Abril amb el passeig Font del Cirerer. Al final del camí, que és un passeig arbrat, trobarem unes escales que baixen a una gran esplanada on ens espera la font. També hi podem accedir des del costat del balneari Font Vella, per un caminet que baixa al parc.


La font queda arrambada al marge a través d'un mur de pedra a dos nivells; la part de baix sobresurt un pam respecte la de dalt. El frontal sobresurt de la part de baix del mur i és fet amb carreus de pedra ben escairats. A sota hi ha el brollador, enclotat mig metre respecte el sòl de l'esplanada, accessible mitjançant quatre esglaons de formigó que formen angle recte i tanquen l'espai. L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable a mitja alçada i cau a un enreixat de ferro arran del terra.

Al mig del frontal destaca una llosa allargada amb el nom de la font gravat. Al capdamunt del mur també podem veure el nom de la font en un rètol de ferro recentment instal·lat.

L'agost del 2009 es van estrenar les obres de restauració, millora i conservació d'aquesta font, una de les més emblemàtiques de la població per la qualitat de la seva aigua i per estar situada a escassos 250 metres del centre de la vila. Tant la font com l'entorn estan ben cuidats, formant un espai molt agradable, amb bona ombra, bancs per seure i un pont de fusta que travessa la riera.