Font del Cirerer Nova


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8776,2.5076Clica per veure la ubicació.
Alçada:800 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


Erigida dins el nucli urbà, a peu del passeig de la Font del Cirerer, damunt mateix de la plaça de l'Ajuntament que queda a l'altra banda del passeig. Aquesta font Nova resta a escassos 15 metres de la font Antiga, separades només pel passeig.


Tota ella és feta de pedra relligada. Està formada per un robust mur principal i un altre que surt en angle gairebé recte per la banda dreta, aquest últim en pendent i ambdós adossats al marge. Completen el conjunt dos bancs per seure amb els seus respectius respatllers que alhora delimiten l'espai.

El frontal, que sobresurt un pam respecte el mur principal, és més alt que aquest i de mig metre d'amplada. L'aigua raja per un gruixut broc d'acer inoxidable disposat a mitja alçada i cau a una pica rectangular que descansa al terra que està empedrat.
Al capdamunt del frontal hi ha un rètol de ferro amb el nom de la font, i a dalt del mur principal i a cada costat unes jardineres protegides per una baraneta de ferro que harmonitzen encara més l'indret.

L'aigua d'aquesta font és prou apreciada pels veïns, és habitual trobar-hi gent omplint garrafes per a ús de boca. Igual que passa amb
l'aigua de la font Antiga, sembla ser que és canalitzada directament des de la Font Vella.