Font del Ferro


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8748,2.5144Clica per veure la ubicació.
Alçada:799 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


Emplaçada al bell mig del nucli urbà, en una placeta enjardinada situada a la confluència del passeig de la Font del Ferro amb el carrer Joan Maragall, integrada en un espai ben arranjat, a l'ombra d'uns plataners i harmonitzat per força vegetació.


El conjunt queda enclotat metre i mig respecte el nivell de la placeta i protegit per una barana de ferro, acollit per un mur de pedra on s'hi ubica la font, per un altre mur d'obra arrebossada i rematat amb rajoles enfront i per dues escales situades a banda i banda que tanquen l'espai i ens permeten baixar-hi, unes de forma semicircular i les altres rectes.

El frontal és fet de carreus de pedra tallats de forma quadrada i integrat al mur, encapçalat per un frontó amb el nom de la font gravat en relleu. Sota el frontó hi ha un altre rètol, aquest de ferro, amb el nom de la font. A la part baixa del frontal, l'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable i cau a un bassal de forma rectangular per sota del nivell del sòl que està empedrat.

Tal com ho indica el seu nom, l'aigua d'aquesta font té propietats ferruginoses i allà on esquitxa ho deixa tenyit d'un rovellat groguenc.