Font d'en Jové


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8823,2.5046 Clica per veure la ubicació.
Alçada:815 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


Emplaçada a l'extrem més al nord del barri del Petrinxo, a la triangulació que formen els carrers Petrinxo, Castanyers i Avets.
S'hi accedeix amb comoditat des del carrer dels Castanyers, concretament davant del número 34 arrenquen unes escales de fusta que baixen a una esplanada rectangular enjardinada a l'ombra d'uns magnífics plataners i amb un pou al mig. Al final de l'esplanada, unes altres escales ens aboquen a la font que queda sota mateix i a peu d'escales.


Es tracta d'una construcció feta amb carreus de pedra, formada per un mur frontal d'uns tres metres d'alçada arrecerat per altres dos murs més baixos que arrenquen a banda i banda en angle recte i que alhora fan de respatller a dos bancs per seure. L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable encastat a la part baixa del mur principal i cau a un enreixat de ferro arran del terra que està empedrat. Un parell d'esglaons ens permeten abastar l'aigua, doncs el seu espai queda enclotat dos pams per sota del nivell del sòl.

Corona la paret principal una pedra on hi ha pintat en lletres blanques el nom de la font. A la dreta de la font hi ha un altre rètol de ferro amb el nom, de les mateixes característiques que els que es troben a moltes altres fonts del municipi.

Ha desaparegut però, un vell cartell de fusta que formava part d'un seguit de rètols que es van instal·lar als voltants de l'any 2000 a les fonts més emblemàtiques del municipi. Tallats en fusta, eren obra de Joan Serrahima, tenien una estètica molt interessant, lligada amb l'artesania de fusta de Sant Hilari, però alhora l'inconvenient de suportar malament la intempèrie i malmetre's amb molta rapidesa.