Font de la Baga


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8851,2.5070Clica per veure la ubicació.
Alçada:775 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2016


La trobarem a l'extrem nord del nucli urbà, darrere del poliesportiu municipal.
Just pel darrere de les instal·lacions esportives circula un caminet que voreja el recinte i que duu al Parc. Doncs a l'alçada de la piscina gran, a l'altra costat del camí i a l'ombra d'unes acàcies, tenim aquest bonica font.


La font queda en una petita terrassa de pedra enlairada un metre respecte el camí, amb dues escales que ens hi atansen, una per cada banda. La paret de la font està feta de pedra amorterada i adossada al marge, alhora que reté les terres de la muntanya. Té diferents nivells d'alçada, essent més alta a la part central i d'un color de pedra més rogenc i rematada per un voladís de rajoles de forma arrodonida. L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable encastat al centre del frontal i cau a un bassal quadrat arran del replà.

Al capdamunt del frontal hi ha un rètol de ferro amb el nom de la font, de les mateixes característiques que els que es troben a moltes altres fonts del municipi.

A sobre del frontal hi trobem un monòlit on també hi figura el nom de la font, esculpit en un baix relleu i remarcat amb pintura verdosa. Sembla ser que aquesta retolació es va dur a terme en una actuació adreçada a retolar les fonts de fora el nucli més visitades pel turisme de principis del segle XX.