Font del Parc


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8868,2.5061Clica per veure la ubicació.
Alçada:779 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


Erigida dins el Parc que duu el seu nom, situat aquest a la sortida del nucli urbà pel nord, a pocs metres de distància del Poliesportiu Municipal.
Si anem cap a Osor per la carretera GI-542, un cop siguem a l'alçada de les instal·lacions esportives, trenquem a l'esquerra per un camí cimentat que ens aboca a l'aparcament del Parc. Aquí comença un caminet, barrat amb una cadena, que s'endinsa al parc. Només un centenar de metres més enllà queda la font.


Es tracta d'una bonica font al bell mig d'una castanyeda. Està formada per un mur a tres nivells d'alçada i simètrics, formant angle obert, rematats tot ell per lloses i coronada la part més alta per un bloc de pedra de forma arrodonida amb el nom de la font i l'any de la seva construcció gravat en baix relleu i ressaltat amb pintura blanca.

El frontal, també de pedra, queda al mig i sobresurt un parell de pams respecte la resta del mur. L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable encastat al mig del frontal i és recollida per una pica integrada en un pedrís. El conjunt queda delimitat per una petita era de pedra enlairada un pam respecte del nivell del terra.

Al capdamunt del frontal hi ha un rètol de ferro amb el nom de la font, de les mateixes característiques que els que es troben a moltes altres fonts del municipi.

L'espai recreatiu de la Font del Parc s'ha convertit en una zona molt freqüentada gràcies a l'entorn perfecte que ofereix per fer pícnics, passejar o fer esport. Disposa de taules de fusta i bancs per seure.