Font de la Llobera


Seva (Osona )
Coordenades GPS:41.8294,2.2851Clica per veure la ubicació.
Alçada:742 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2016


La localitzarem a un quilòmetre al sud del nucli urbà, per sota del camí que porta al mas Figueroles, situat aquest a 750 metres al nord-est. No és fàcil de trobar.
Per accedir-hi cal que ens situem a la carretera BV-5301 que porta a El Brull, concretament al punt quilomètric 34,3, on podem deixar el vehicle en uns espai al costat de la carretera. En aquest punt arrenca una pista de terra (no confondre amb un altre camí de terra que surt només 25 metres més a ponent) que marxa en direcció nord seguint les marques blanques i vermelles del GR-2. Al cap de només una cinquantena de metres l'abandonem i trenquem a la dreta, encarant-nos al nord-est. Travessem entremig de dos camps de conreu, el de la dreta té un pou al mig. 90 metres després s'acaben els camps al mateix temps que passem a frec d'una caseta d'obra que deixem a la dreta. Cal estar atents, doncs pocs metres després ens desviem a l'esquerra per un corriol molt desdibuixat que ens fa fer un tomb de 180º respecte el camí que dúiem. Uns 15 metres més endavant torna a girar envers l'esquerra i ens aboca a la capçalera d'un petit torrent. Cal fer un saltet i baixar a aquest torrent, on trobarem la font.


Es tracta d'una cavitat a la roca, la qual està tancada per una porta metàl·lica. L'aigua, ben neta, surt per sota la porta formant un bassal que s'escola torrent avall.