Font de la Marieta


Els Omellons (Garrigues )
Coordenades GPS:41.4998,0.9595Clica per veure la ubicació.
Alçada:366 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2016


La localitzem a l'entrada del poble si venim de la Floresta, dins l'àrea d'esbarjo del parc Rinet.
Des del Pont Nou només cal baixar per les escales i un cop a baix continuar una cinquantena de metres entre les taules de la zona de pícnic. Quan aquestes s'acaben trobem la font.


La font queda en un espai rectangular enclotat mig metre respecte del camí, delimitat per una paret rocallosa, un mur de pedra que forma angle recte amb la primera i que al mateix temps fa de respatller a un banc per seure, un muret baix i finalment quatre esglaons que ens faciliten l'accés. Antigament estava aixoplugada per una glorieta que cobria tot el conjunt, però malauradament avui dia només resta dempeus l'estructura metàl·lica i el nom en lletres de ferro al capdamunt.

Arrambat i al mig de la paret rocallosa, és on hi ha pròpiament la font; un petit pilar de pedra tallada, de base quadrada i cos més o menys hexagonal, de no més de metre i mig d'alçada. A la part alta queda el forat per on raja l'aigua en episodis humits.

El sòl estava completament enfangat, sense possibilitat d'entrar-hi sense embrutar-nos. Desconec si disposa d'un bassal o una pica per recollir l'aigua i si el sòl està empedrat o és de terra.