Font de Sant Pere


Vic (Osona )
Coordenades GPS:41.9231,2.2637Clica per veure la ubicació.
Alçada:476 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2017


Erigida als afores del nucli urbà de Vic pel sud-est, prop de l'Horta Vermella. Enmig d'una esplanada arbrada.
Per accedir-hi en situem a l'avinguda dels Països Catalans, entre els carrers de la Font de Sant Pere i de Narcís Monturiol, des d'on arrenca un camí de terra que marxa en direcció est. Al cap de només 75 metres trobem la font, a l'ombra d'uns bons exemplars de castanyers d'índies.


La font queda enclotada uns tres metres per sota del nivell de l'esplanada, acollida per dos murs paral·lels de pedra protegits per baranes de fusta i per dos conjunts d'escales a banda i banda que delimiten l'espai.

A sota és on hi trobem el brollador, a la part baixa d'una de les parets. El seu frontal sobresurt lleugerament de la paret formant una mena de làpida en relleu, al mig de la qual hi ha el forat on hi havia el desaparegut broc.

A dalt, a nivell de l'esplanada i davant d'una de les escales, hi trobem un esvelt oratori de pedra amb enreixats de ferro. Darrere seu, una taula rodona de pedra envoltada dels corresponents bancs per poder fer-hi un mos.

Al mateix nivell de l'esplanada i uns tres metres darrere la font, queda una petita construcció d'obra mig arrebossada, de planta quadrada i teulada a quatre vessants. Sembla ser que és el dipòsit de captació de l'aigua.

Darrerament només raja en episodis molt plujosos.