Font d'en Pep


Sant Julià de Vilatorta (Osona )
Coordenades GPS:41.9244,2.3184 Clica per veure la ubicació.
Alçada:566 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2017
Caminades:
I-237  Clica per enllaçar amb la caminada I-237.


Situada als afores del nucli urbà, concretament a la confluència del passeig del Torrent amb el carrer de la Font d'en Pep i del carrer del Centre, molt a prop del torrent de Sant Julià que aigües avall passa a anomenar-se torrent de Sant Martí.


El conjunt de la font queda enclotat un metre respecte el passeig, acollida per la paret principal que alhora reté les terres, per dos murets més baixos que arrenquen en angle recte i per unes escales que ens hi atansen i delimiten un espai rectangular.

La paret principal és feta amb carreus de pedra ben escairats, fa uns quatre metres d'amplada per uns tres i mig d'alçada i és rematada en forma arrodonida.

El seu frontal sobresurt lleugerament de la paret principal i és on s'hi ubica la sortida de l'aigua a través d'un senzill broc de ferro galvanitzat. A sota, un bassal quadrat de mig pam d'alçada recull l'aigua.

Al capdamunt de la font hi ha incrustada una llosa de pedra en forma de rombe amb el nom de la font gravat en baix relleu.

Sembla ser que la seva aigua prové del torrent de Sant Julià i de les Set Fonts. Antigament, se li atribuïen propietats terapèutiques.