Font del Cargol


Sant Julià de Vilatorta (Osona )
Coordenades GPS:41.9238,2.3184 Clica per veure la ubicació.
Alçada:566 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2017
Caminades:
I-237  Clica per enllaçar amb la caminada I-237.


Bonica font emplaçada al començament del passeig arbrat que porta al Parc de les Set Fonts, al marge dret del torrent de Sant Julià i per sota del carrer del Centre. La trobarem exactament a 65 metres al sud de la font d'en Pep i a 175 metres al nord-oest de la font de Sant Fèlix.
Ens hi podem atansar amb comoditat des de la font d'en Pep, situada als afores del nucli urbà, a la confluència del passeig del Torrent amb el carrer de la Font d'en Pep i del carrer del Centre. Davant d'aquesta font i a l'altra banda del passeig del Torrent, engega en sentit sud un passeig arbrat que condueix al Parc de les Set Fonts. Només encetar-lo trobarem a mà dreta i per sota del passeig la font del Cargol. També hi podem accedir des de les emblemàtiques Set Fonts; només cal seguir 375 metres el passeig que d'allà surt.


El conjunt de la font és tot fet de pedra i queda enclotat metre i mig, arrecerat per un mur principal, per tres murets més baixos que delimiten un espai rectangular. Unes escales ens permeten baixar-hi.

La paret principal forma diferents nivells d'alçada i de profunditat. A la part baixa se situa el brollador; aquest és una pedra treballada amb una forma que no sóc capaç de reconèixer, similitud amb un cargol no n'hi veig. L'aigua brolla per un broc de ferro situat sota la pedra i envoltat de formació tosca coberta de molsa. Un bassal quadrat recull l'aigua que desguassa a través d'un rec al torrent.

Al capdamunt de la font hi trobem una llosa de marbre amb el nom de la font gravat i repintat de color de verd.