Font d'en Pau


Sant Julià de Vilatorta (Osona )
Coordenades GPS:41.9211,2.3220 Clica per veure la ubicació.
Alçada:591 m
Accés:Lliure
Tipus:De xarxa
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2017
Caminades:
I-237  Clica per enllaçar amb la caminada I-237.


Localitzem aquesta font d'aigua de xarxa a la vessant nord del castell de Bellpuig, dins la petita àrea de lleure que porta el seu nom.
Hi podem accedir fàcilment des de l'emblemàtic Parc de les Set Fonts, situat a la part més baixa del poble. Des d'aquí sortim per les escales que menen a la glorieta i anem a parar a una esplanada que queda al damunt i que també fa d'aparcament. Continuem a la dreta uns 175 metres més fins que enllacem amb la carretera que porta a Vilalleons, la qual creuem i ens fiquem en una urbanització pel carrer del Puig, en lleugera pujada i sentit sud. De seguida girem a l'esquerra pel mateix carrer i 140 metres després mor en una placeta. Aquí arrenca un sender que s'endinsa en el bosc, senyalitzat amb marques blanques i vermelles. Només 35 metres més endavant arribem a una bifurcació; rebutgem el brancal de la dreta que puja al castell juntament amb les marques i prenem el corriol de l'esquerra. Uns 75 metres més enllà trobarem un trencall a l'esquerra que ens baixa a la font i que resta poc més de 20 metres més avall.


Aquest acollidor racó dins el bosc va ser condicionat en memòria d'un veí de Sant Julià de Vilatorta de nom Pau. Disposa de taules i bancs per fer-hi una agradable estada.

La font queda aixoplugada sota una petita balma de roca. És formada per un sol bloc de pedra tallada de forma rectangular i disposat transversalment, al mig del qual hi ha l'aixeta de polsador per on brolla l'aigua que cau a una pica quadrada de pedra picada amb el cos semicircular.

Cal destacar el rètol amb el nom de la font; una planxa rectangular de ferro amb les lletres tallades amb làser i col·locat damunt la font, per sota de la roca que la cobreix.