Font del Rabató


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8800,2.3008Clica per veure la ubicació.
Alçada:647 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2017


Es troba al nord-est del terme municipal de Taradell, dins una zona enjardinada que hi ha al sud de la urbanització de la Miranda de la Plana (també coneguda com la Roca), a tocar del torrent de Santa Eugènia i a uns 200 metres a llevant de l'ermita romànica de Sant Quirze de Subiradells. Ens hi podem atansar fàcilment des del carrer Tagamanent.


La font és un petit muret fet amb carreus de pedra ben escairats, d'un metre d'amplada, per mig de fons i dos d'alçada, més ample de baix que de dalt.

Cal destacar el brollador, fet de ferro forjat que reprodueix la figura d'una mena de drac, per la boca del qual brolla l'aigua i cau a un tronc buidat que fa de pica.

Davant la nova font encara es conserva l'anterior, malgrat que no raja. Aquesta no desmereix; és un muret baix i transversal de pedra lligada, al mig del qual hi ha collat un broc de ferro per on brollava l'aigua que queia a un bassal de pedra a mig pam del terra. Damunt del muret, dues pedres de grans dimensions.

L'entorn també és ideal per passar-hi una estona, ja sigui gaudint dels vells gronxadors o fent-hi un berenar o dinar a la taula i bancs de pedra. Un pontet de fusta harmonitza encara més l'espai.