Font Assedegosa


La Pobla de Lillet (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2096,1.9541 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,558 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2017
Caminades:
I-240  Clica per enllaçar amb la caminada I-240.


La localitzem a la serra del Catllaràs, a uns 4,5 quilòmetres al sud-oest en línia recta del nucli urbà de La Pobla de Lillet, a peus del sender PR-C-52.
Per accedir-hi cal caminar una bona estona. Ho podem fer seguint tothora el traçat del PR-C-52 que neix a La Pobla de Lillet, sempre ben assenyalat amb franges blanques i grogues, passa pel monestir de Santa Maria de Lillet i s'enfila en direcció sud-oest per la serra del Catllaràs. Al cap d'una mica més de 5 quilòmetres sortirem al gran prat Gespador on trobarem la font homònima. Des d'aquí seguirem en direcció sud-oest durant no més de 350 metres i serem al costat de la font Assedegosa.
Una altra manera és aproximar-nos amb cotxe fins la collada de Falgars, a prop del santuari. Des d'aquí enllacem amb el sender PR-C-11, perfectament assenyalat amb franges blanques i grogues. Enfila cap al Catllaràs a través de deliciosos i variats boscos. Finalment, després de 4,5 quilòmetres i d'haver passar per unes antigues instal·lacions mineres i per dues boniques jaces, arriba al Prat Gespador, on trobarem la font homònima. Des d'aquí, per un camí entretingut, seguirem en direcció sud-oest el PR-C-52 durant no més de 350 metres i serem al costat de la font Assedegosa.


Bonica font boscana, formada per unes quantes pedres que recullen l'aigua de la muntanya, un broc de plàstic per on brolla i un abeurador fet amb un llarg tronc d'arbre buidat disposat en perpendicular.