Font del Prat Gespador


La Pobla de Lillet (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2119,1.9563 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,532 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Febrer 2017
Caminades:
I-240  Clica per enllaçar amb la caminada I-240.


Localitzada a la serra del Catllaràs, a l'extrem oriental de l'emblemàtic Prat Gespador de qui rep el nom, a una mica més de 4 quilòmetres al sud-oest en línia recta del nucli urbà de La Pobla de Lillet, a peus del sender PR-C-52 i al final del PR-C-11.
Per accedir-hi cal caminar una bona estona. Ho podem fer seguint tothora el traçat del PR-C-52 que neix a La Pobla de Lillet, sempre ben assenyalat amb franges blanques i grogues, passa pel monestir de Santa Maria de Lillet i s'enfila en direcció sud-oest per la serra del Catllaràs. Al cap d'una mica més de 5 quilòmetres sortirem al gran prat Gespador on ens espera la font.
Una altra manera és aproximar-nos amb cotxe fins la collada de Falgars, a prop del santuari. Des d'aquí enllacem amb el sender PR-C-11, perfectament assenyalat amb franges blanques i grogues. Enfila cap al Catllaràs a través de deliciosos i variats boscos. Finalment, després de 4,5 quilòmetres i d'haver passar per unes antigues instal·lacions mineres i per dues boniques jaces, arriba al Prat Gespador, on trobarem la font.


Es tracta d'una bonica font boscana. Unes quantes pedres amuntegades i lligades formen una petita cisterna que recull l'aigua de la muntanya. L'aigua brolla generosament per un broc de pedra i omple un llarg abeurador fet amb un tronc d'arbre buidat.