Font del Roser


La Pobla de Lillet (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2422,1.9698 Clica per veure la ubicació.
Alçada:831 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2017


Emplaçada als afores de la vila. Si sortim per la carretera B-402 en direcció a Guardiola de Berguedà, al cap d'uns 700 metres després d'haver deixat les últimes cases enrere, trobarem a l'esquerra la font, dins d'una petita zona d'esbarjo arbrada.


Construïda l'any 1924, presideix un espai rectangular envoltat d'un muret amb baranes de ferro. Disposa de bancs de pedra per seure i arbres que donen una bona ombra a l'estiu.

La font és una construcció de planta rectangular que sobresurt d'un dels murets que delimiten l'espai, combina còdols de riu amb pedra, fa metre i mig d'amplada per dos i mig d'alçada i dos pams de fons, cobert amb una teuladeta de lloses a dues vessants.

El frontal, tant alt com ho és la font, és fet de còdols. L'aigua brolla generosament per un broc de pedra i cau a una pica semicircular de pedres de riu que descansa directament al terra.

Al capdamunt hi trobem una llosa de pedra en forma de pentàgon amb el nom de la font gravat i en un raconet les sigles VR, possiblement les inicials de l'autor.

A sota, un altre cartell, aquest de fusta amb el nom de la font gravat, del mateix estil que d'altres que trobarem en un bon nombre de fonts del municipi. Són cartells ben treballats, amb les vores decorades i amb algun dibuix que fa referència a la pròpia font o a algun element proper.