Font de l'Amistat


La Pobla de Lillet (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2443,1.9722 Clica per veure la ubicació.
Alçada:843 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2017


Emplaçada als afores de la vila, a peu de la carretera B-402, per sota del barri de la Plana.
Si sortim per la carretera B-402 en direcció a Guardiola de Berguedà, al cap d'uns 200 metres després d'haver deixat les últimes cases enrere, trobarem la font a mà dreta.


El conjunt queda en una terrassa enlairada metre i mig per sobre de la carretera, delimitada per un robust mur de pedra que reté les terres i per un muret de pedra que ens protegeix de la carretera, flanquejat per dues escales que ens hi atansen.

La font queda aixoplugada dins el mur de pedra, com si d'una balma es tractés. L'aigua raja per un broc de pedra i cau a una pica semicircular que descansa directament al terra que està empedrat.

A banda i banda de la font arrenquen dos bancs correguts, d'obra arrebossada amb guarniments, que ressegueixen el mur, el qual els hi fa de respatller. Dos bonics fanals enllumenen la font a la nit.

Damunt del brollador hi tenim un cartell de fusta amb el nom de la font gravat, del mateix estil que d'altres que trobarem en un bon nombre de fonts del municipi. Són cartells ben treballats, amb les vores decorades i amb algun dibuix que fa referència a la pròpia font o a algun element proper. En aquest cas hi tenim representada la pròpia font.

A l'esquerra de la font disposem d'un replà amb una taula de fusta i els seus corresponents bancs per seure, tot a l'ombra d'un avet i a recer del gran mur.

Si visitem la font a la primavera o a l'estiu, podrem admirar les garlandes florides que li pengen del mur. De ben segur que harmonitzen encara més l'espai.