Font de Sant Isidre


La Pobla de Lillet (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2448,1.9731Clica per veure la ubicació.
Alçada:861 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2017


Erigida dins el nucli urbà del barri de la Plana, a la plaça de Sant Isidre, just al capdavall del carrer de Natzaret.


Situada entre dos edificis. És conformada per un gran dipòsit amb estructura de planta rectangular i el frontis, en el mateix pla que els edificis dels costats, dóna a la plaça de Sant Isidre.

La façana es presenta en dos plans, així les piques i la capella queden aixoplugades per una coberta, que té llinda en arc rebaixat; el conjunt de l'estructura és coronada amb un acabat corbat.

Hi ha dues piques de pedra, l'una recull l'aigua que surt per una aixeta de polsador, i l'altra d'una sortida directa a través d'un broc de metall en forma de teula.

Al centre del frontal hi ha un rètol de fusta on hi figura gravat "Font de Sant Isidre. 1885", del mateix estil que d'altres que trobarem en un bon nombre de fonts del municipi. Són cartells ben treballats, amb les vores decorades i amb algun dibuix que fa referència a la pròpia font o a algun element proper. En aquest cas hi ha representada la mateixa font.

Al capdamunt del frontal hi tenim una petita capella emmarcada amb fusta i protegida amb vidre, amb la imatge de Sant Isidre al seu interior. A sota seu, en relleu a la paret, l'any de construcció de la font, 1885, i un canelobre de ferro amb cinc espelmes.

Les parets no presenten cap decoració especial, les interiors tant sols estant pintades.

Per aquí hi passa el sender GR-4, el qual forma part del GR europeu E-7 i enllaça Puigcerdà amb Montserrat. Aquest tram uneix coll de Pal amb el santuari de Falgars.