Font de la Vorada


Sales de Llierca (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.2804,2.6446Clica per veure la ubicació.
Alçada:775 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2017
Caminades:
I-243  Clica per enllaçar amb la caminada I-243.


Emplaçada al costat de la pista que porta de Tortellà a Bassegoda, uns 8 quilòmetres al nord de Tortellà i uns 800 metres abans d'arribar a l'Orri.
Per accedir-hi cal que ens apropem al nucli urbà de Tortellà i un cop aquí agafem la carretera GIV-5236 que marxa inicialment en sentit nord-est. Passats els primers 750 metres deixem el trencall de Sales de Llierca a la dreta i continuem amunt, clarament ara en direcció nord. Ben aviat la carretera esdevindrà una pista revirada, amb trams cimentats i d'altres de terra, però en bon estat de conservació. Trobarem diferents bifurcacions; cal seguir sempre les indicacions a l'Orri. Al cap d'uns cinc quilòmetres passem a frec del mas Monteia que deixem a la dreta i 2,75 quilòmetres més amunt som al costat de la font que ens queda a mà esquerra.


La font és un mur de pedra adossat al marge de la muntanya, d'uns tres metres d'amplada per metre i mig d'alçada. Al damunt del mur i a la part dreta hi ha sobreposat un bloc de pedra de forma quadrada on hi trobem una de les sortides d'aigua, la qual és regulada per una aixeta de polsador. Per sota de l'aixeta sobreeix l'aigua a través d'un tub gruixut d'obra.

Un llarg abeurador de pedra que descansa en un pedestal recull ambdues aigües.

Crida l'atenció una petita cisterna disposada a la dreta de l'abeurador i tapada amb una llosa de pedra. Dins hi trobem una boia que regula el pas de l'aigua que és canalitzada mitjançant una canonada de plàstic a través de la pista.

Penjat en un arbre del costat de la font hi ha un cartell de fusta amb el seu nom gravat en lletres blaves.