Font de la Salut


Olot (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1837,2.5044Clica per veure la ubicació.
Alçada:497 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2017


Situada als afores d'Olot per l'est, en una fondalada situada al marge esquerre del torrent de la Salut.
Per accedir-hi cal que ens situem a la confluència dels carrers Carme Sala i Pare Nolasc del Molar. Aquí engega en lleugera pujada una pista forestal en bon estat que marxa inicialment en direcció més aviat nord-est, cap a Cal Pacient. La podem seguir en cotxe. Al cap d'uns 600 metres, trobarem a l'esquerra un cartell de fusta clavat en un arbre que ens assenyala la font i a la dreta un espai per estacionar el vehicle. Des del cartell informatiu davallem per unes escales que zigzaguegen i ens aboquen a una esplanada al costat del torrent. En un racó queda la font.


La font queda en una raconada, adossada a la paret rocallosa. Disposa de tres brocs a diferent alçada; el de sota és una aixeta a la que li falta la maneta, el del mig és un tub per on no rajava aigua i el de més amunt és per on brollava un bon doll, tot i que el tenien tapat amb una branqueta. A sota i arran del terra, un bassal rectangular de pedra recull l'aigua.

Al capdamunt hi trobem el registre metàl·lic que dóna accés al dipòsit de reserva.

Al costat esquerre i a la part alta hi ha una petita cavitat amb la imatge de la Mare de Déu de la Salut, ben engalanada amb espelmes i branquetes de galzeran.

Un bancal de pedra al costat de la font ens convida a seure-hi i gaudir de l'agradable i tranquil entorn.

En aquest indret, el torrent de la Salut forma uns petits saltets d'aigua que en episodis plujosos harmonitza encara més l'espai.