Font Bona


Sant Joan Les Fonts (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.2088,2.5010Clica per veure la ubicació.
Alçada:348 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2017
Caminades:
I-244  Clica per enllaçar amb la caminada I-244.


La localitzarem als afores del nucli urbà per l'oest, enmig d'una zona d'horts.
Per accedir-hi, si sortim del nucli urbà de Sant Joan Les Fonts en direcció a Olot o a la Vall de Bianya per la carretera GI-522, pocs metres abans d'arribar a la rotonda que uneix amb la N-260, cal que trenquem a la dreta per una carretereta que ens duria de nou al poble. La seguim durant només 250 metres, fins que trobem un camí carreter que surt per la dreta. Aquí hauríem d'estacionar el vehicle i continuar a peu seguint els senyals que ens indiquen la font Bona, en suau baixada. Un centenar de metres més avall anirem a parar a uns horts. Des d'aquí, si mirem cap al sud, veurem una muntanyeta de pedres amuntegades, és la font Bona.


La font no és més que un munt de pedres amuntegades, amb un broc de ferro a la part baixa per on brolla generosament un bon doll d'aigua, molt bona si hem de fer cas al seu nom. L'aigua cau directament al terra formant un petit bassal i després passa a un dipòsit d'obra que queda a pocs metres.

Aquesta font va ser molt important per al desaparegut barri del Rossinyol i l'empresa tèxtil Fluinsa, els seus veïns i treballadors venien a buscar l'aigua fresca amb càntirs i galledes. La Clareta, protagonista del llibre homònim de Josep Berga i Boix, també va anar a buscar aigua a la font.