Font del Guitart


L'Hostalnou de Bianya (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.2061,2.4445Clica per veure la ubicació.
Alçada:412 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2017


Emplaçada als afores del petit nucli de L'Hostalnou de Bianya pel sud-oest, a 150 metres al sud de l'església romànica de Santa Margarida de Bianya i a una cinquantena de metres del Mas Guitard de qui rep el nom.
S'hi accedeix fàcilment. Ens situem al petit nucli de L'Hostalnou de Bianya, a peu de la carretera N-260 (també dita C-26) que porta d'Olot a Ripoll, concretament a la plaça Joaquim Burch. Aquí agafem el camí de Santa Margarida que marxa en sentit sud. Uns 200 metres més enllà cal trencar a mà dreta seguint els senyals que indiquen el Mas Guitart i l'església de Santa Margarida. Al cap d'uns 750 metres som a l'aparcament de l'església on podem estacionar el vehicle. Ja a peu, deixem l'església a mà dreta i enfilem per un camí cimentat que circula en direcció sud, cap al Mas Guitart. Una mica més d'un centenar de metres més amunt, quan entrem en un revolt a l'esquerra, trobarem un curt corriol descendent que surt per la dreta i ens aboca a la font, que resta a només cinc metres.


És una bonica font, ben condicionada i situada en un acollidor indret humit i amb molt vegetació.

El conjunt està format per una paret de pedra del país adossada al marge que al mateix temps acull el dipòsit de reserva i una tauleta de pedra envoltada de bancs per seure que alhora delimiten l'espai.

L'aigua brolla per un broc de ferro encastat a la part baixa de la paret frontal, cau a una pedra tosca coberta de molsa per on regalima fins un bassal quadrat de pedra arran del sòl que està empedrat. Després desguassa torrent avall.

A la dreta de la font queda una obertura rectangular que dóna accés a la cisterna de captació, la qual és ben plena.

La font queda dins la propietat del Guitart però es permet el seu accés. Per damunt la font arrenca un bonic sender que transcorre per dins el bosc i porta a la font de la Torre, situada uns 800 metres a ponent.